RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Надал схруска бразилец на старта на Оупън-а

Публикувано в: ATP, Избрано, Тенис
08:07, 18 яну 2011, Автор: , Преглеждания:56

Контузеният Маркуш Даниел не можа да окаже никаква съпротива на испанеца

Поставеният под номер 1 в основната схема на турнира и лидер в Световната ранглиста Рафаел Надал започна ударно участието си на Аустрелиън Оупън 2011, след като в мача си от първия кръг разнищи бразилеца Маркош Даниел с 6:0, 5:0, при което кариоката трябваше да прекрати преждевременно участието си в срещата, защото през цялото време бе измъчван от контузия в коляното, получена преди два дни на тренировка.

Срещата не бе особено приятна за гледане именно заради затруднението на Даниел да се движи по корта – той два пъти преди това бе играл срещу Надал, без да успее да спечели и един гейм, затова сега не беше никак лесно да се наблюдават мъките му и липсата му на съпротива. Той не можа да реализира нито един уинър, докато Надал наниза 25, почти без усилие. Също така испанецът направи 4 аса и само 10 непредизвикани грешки, на фона на нула точки от сервис и 18 грешки на опонента му. Единствените статистически показатели, които бяха в полза на Даниел, се оказаха процентът на вкаран първи сервис – 65% срещу 54% за Надал и липсата на двойни грешки (лидерът в схемата направи три).

В крайна сметка срещата на Род Лейвър Арина продължи само 47 минути, преди Даниел да вземе правилното решение да се откаже и да прекрати мъките си.

Поставеният под номер 5 в схемата Анди Мъри също преодоля първото си препятствие по пътя към финала, като се наложи с 6:3, 6:1 и 4:2 над словака Карол Бек, който също трябваше да се откаже по време на третия сет заради контузия.

Оставете коментар

Автор

Даниел Любомиров

Подобни публикации