RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Отлично представяне на Нина Кленовска в спринта в Антхолц при нова норвежка победа

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
17:19, 21 яну 2011, Автор: , Преглеждания:80

Българката Нина Кленовска се представи великолепно в спринта на 7,5 км в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Родената в Банско 30-годишна биатлонистка не допусна нито една грешка в стрелбата и завърши на 25-то място. Този път тя демонстрира и подобрено ски-бягане, изоставайки с 1:30,9 мин. от победителката днес.

Победата днес безапелационно извоюва норвежката Тора Бергер. Тя бе една от малкото състезателки, които стреляха безгрешно, а чудесното й придвижване по дистанцията й гарантира трети пореден успех. Най-близо до времето й от 20:08,1 мин. остана Олимпийската шампионка Анастасия Кузмина. Представителката на Словакия завърши с един пропуск от положение „прав” и финишира на 29,1 секунди зад Бергер. Намиращата се в отлична форма рускиня Олга Зайцева пък извоюва третото място днес, след като също направи една грешка при втората си стрелба и бе по-бавна по трасето с 36,4 секунди.

Най-опитната представителка от отбора на Германия – 33-годишната Андреа Хенкел сгреши по един път и в двете стрелби, но това не й попречи да завърши на четвърта позиция. На пето място финишира сензационно Селина Гаспарин. Швейцарката бе безгрешна с оръжието и изостана на 45,6 секунди от Бергер. Почетното шесто място бе спечелено от словенката Тея Грегорин, която завърши днешното състезание с 1 грешка.

Другата ни представителка днес – 21-годишната Емилия Йорданова, завърши спринта на 74-то място. Тя направи общо три грешки в двете си стрелби и изостана на повече от 3 минути от лидерката.

Водачката в Световната купа Кайса Макарайнен от Финландия не се представи на ниво днес и завърши на 22-ро място, с цели 3 грешки. Главната й преследвачка в класирането – шведката Хелена Екхолм, също имаше разочароващ старт и завърши 19-та.

Утре предстои женската щафета, в която участие ще вземе и България.

снимка: Vianney Thibaut/Getty Images

Оставете коментар

Автор

Петър Радичков

Подобни публикации