RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Женската щафета на Русия грабна първото място в Антхолц-Антерселва

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:55, 22 яну 2011, Автор: , Преглеждания:84

Руският женски отбор по биатлон в състав Светлана Слепцова, Анна Богали-Титовец, Наталия Гусева и Олга Зайцева извоюва безапелационна победа в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Днешното състезание на 4 по 6 км бе изпълнено с динамика и множество грешки на биатлонистките в стрелбата. Рускините, обаче, за пореден път доказаха своята класа и бяха лидерки през цялото време. Те не въртяха нито една наказателна обиколка и използваха само 6 допълнителни патрона. Тяхната щафета завърши за 1:11:14,7 ч. и остави на близо минута зад себе си вторите в крайното класиране.

Шведките в състав Джени Йонсон, Анна Карин Зидек, Анна Мария Нилсон и Хелена Екхолм демонстрираха също отлична стрелба, но бяха по-бавни по трасето и завършиха на втора позиция с изоставане от 57,1 сек. зад Русия.

Третото място на почетната стълбичка бе за отборът на Германия. Германките имаха ужасен ден в стрелбата днес и въртяха цели 4 наказателни обиколки, но показаха завидни умения в ски-бягането. С най-големи прегрешения бяха Сабрина Бухолц и Мириам Гьоснер, които показаха слаба стрелба и въртяха по 300 допълнителни метра. След първия пост Германия бе дори на незавидното 13-то място сред отбори, като Китай, Япония и Корея, но все пак в края на състезанието се добраха до почетната стълбичка. Катрин Хитцер и Андреа Хенкел помогнаха най-много на отбора си да се пребори за третото място.

Четвърти днес завършиха биатлонистките на Беларус, които завършиха с 1 наказателна обиколка. На пета позиция финишира щафетата на Италия, също с една наказателна обиколка. Призовото шесто място бе за отбора на Норвегия. Нервежките до последния пост имаха реални шансове да се борят за третото място, но пълен провал в стрелбата претърпя победителката от спринта Тора Бергер. Тя въртя общо 5 наказателни обиколки в двете си стрелби и вече трябваше да се бори не за класиране сред първите 3, а за шестото място.

Женската щафета на България в състав Емилия Йорданова, Нина Кленовска, Силвия Георгиева и Ния Димитрова приключи участието си на 15-то място от общо 20 щафети. Много добре се представиха Емилия Йорданова и Нина Кленовска, които задържаха България в първите 10 след първите два поста, но след това по-неопитните ни биатлонистки на последните два поста провалиха шансовете ни. Ния Димитрова дори падна тежко по последната обиколка и загуби повече от минута, но все пак, въпреки бавното си ски-бягане, българките имаха успешна стрелба и повалиха всичките си мишени.

снимка: REUTERS/Heinz-Peter Bader

Оставете коментар

Автор

Петър Радичков

Подобни публикации