RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мъжката щафета на Германия триумфира в Антхолц

Публикувано в: Биатлон, Зимни
17:38, 23 яну 2011, Автор: , Преглеждания:56

Отборът на Германия в състав Кристоф Щефан, Даниел Бьом, Арнд Пайфер и Михаел Грайс стигнаха до победата на 4 по 7,5 км в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Немските биатлонисти използваха само 7 допълнителни патрона в стрелбата и завършиха първи, с време 1:10:17,2 ч.

За радост на домакините щафетата на Италия се представи подобаващо пред родна публика. Кристиан Де Лоренци, Рене Лоран Вуилермоз, Лукас Хофер и Маркус Виндиш бяха достатъчно бързи по трасето и нямаха проблеми в стрелбата. Те завършиха втори днешната надпревара, като използваха 9 допълнителни патрона и изостанаха на 18,6 секунди от първото място. Призовото трето място бе за отбора на Норвегия. Звездният норвежки тим в състав Емил Хегле Свендсен, Оле Ейнар Бьорндален, Александър Ос и Тарйей Бьо се пребори с отбора на Русия за място на почетната стълбичка. Въпреки че не въртяха наказателни обиколки и си помогнаха в стрелбата само с 8 допълнителни патрона, норвежците изостанаха на 28,2 секунди от Германия.

На четвърто, пето и шесто място финишираха отборите на Русия, Австрия и Швеция. Биатлонистите им също се справиха успешно при посещенията си на огневия рубеж, но отстъпиха бегово от най-добрите.

В щафетата на България участие взеха Михаил Клечеров, Владимир Илиев, Мирослав Кенанов и Красимир Анев. Владимир Илиев провали всичките усилия на съотборниците си, като влезе на два пъти в наказателната обиколка и съвсем закономерно България финишира на 17-та позиция, с изоставане от 5:45,3 минути от Германия. Нашите успяха да изпреварят само щафетите на Естония, Полша, Великобритания и Китай.

Оставете коментар

Автор

Петър Радичков

Подобни публикации