RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Бойчо Марев подписва с малтийци (ВИДЕО)

Публикувано в: Футзал
22:24, 4 фев 2011, Автор: , Преглеждания:472

Най-добрият играч на Варна по футзал за 2010 г. Бойчо Марев ще напусне МФК “Варна” през лятото, когато ще премине в редиците на малтийски тим с големи амбиции, това разкри самият играч пред в. “Черно море”.

След страхотното си представяне с националната фланелка и двата хеттрика, които отбеляза в евроквалификациите на Малта и Литва от груповата фаза на турнира, Бойчо е засипан с оферти от чуждестранни отбори. Още по време на престоя си в островната държава мениджъри на местни клубове са се свързали с Марев с желание да привлекат бързоногия играч в местното първенство, което се развива със завидни темпове. Бойчо е разговарял с представители на няколко тима и е заявил условията си, при които евентуално ще играе. Въпреки, че състезателите, които се подвизават в първенството получават ниски заплати и са принудени да работят, на Марев е предложен професионален договор с много добри условия. Стана ясно още, че освен като играч, Марев е търсен и за треньор. Шефове на местни отбори са преценили, че българинът може много бързо да вдигне нивото на футзала в Малта. Въпреки, че островната държава разполага с население колкото Варна, клубовете по футзал в страната са над 80.

Бойчо и брат му Благовест са искани и от хърватския тим на “Битумина”, в който двамата играха в началото на 2010 г. Ръководството на отбора от Хърватия е заявило намерението си в сайта на клуба, но все още разговори между двете страни не са проведени.

“Ще изчакам до лятото, тъй като най-добрата оферта, която ми е отправена, е от тим, който в момента разполага с трима чужденци. Според изискванията на местната централа по футзал в един отбор нямат право да играят повече от трима чуждестранни състезатели. За това ще изчакам първенството да завърши и едва тогава ще се присъединя към малтийците. В България футзалът е на много ниско ниво и няма почва за развитие, за това съм принуден да търся професионална реализация зад граница. Щастлив съм от факта, че има интерес към мен и смятам да се възползвам по най-добрия начин. Футзалът е моят живот. Надявам се шефовете от БФС в най-скоро време да погледнат по-сериозно на този атрактивен спорт, към който интересът ще нараства все повече”, категоричен е Бойчо Марев.

Източник: в. „Черно море“

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации

Още от

Футзал