RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Националите по футзал играли с мръсни фланелки

Публикувано в: Футзал
20:39, 6 фев 2011, Автор: , Преглеждания:94

Играчите на националния отбор по футзал се оплакаха от немарливото поведение на БФС към тях преди и по време на европейските квалификации в Малта. Още преди да отпътуват за островната държава, „трикольорите“ били оставени сами да решават проблемите си в организационен план.

„Играхме със стари фланелки, които са на националния отбор по футбол. Нямаше кой да ни изпере екипите и дори излязохме в контролите с мръсни тениски. Впоследствие се оказа, че нямаме и екип за пети полеви играч“, жалваха се националите ни пред в. „Черно море“. Припомняме, че всеки отбор трябва да има фланелка с номер, който да съответства на номера на състезателя, влизащ като пети играч на мястото на вратаря, като е задължително тениската да е с друг цвят. Непосредствено преди „трикольорите“ да отпътуват за Малта, треньорът Венко Иванов е пригодил една от тренировъчните фланелки, за да има все пак екип, който може да се използва при нужда.

Този малък проблем за хората от БФС се оказа доста по-голям, тъй като решаващият мач с Франция е завършил със скандал. Когато Венко Иванов е пуснал пети човек на терена, французите скочили срещу делегата на срещата заради нередността с фланелката, но той все пак разрешил двубоят да се доиграе. След двубоя обаче отборът на Франция е подал контестация срещу длъжностните лица. Ако все пак бяхме победили „петлите“, можеше и да отпаднем от евроквалификациите заради една малка подробност, която никой от БФС не е взел насериозно.

Финансовото стимулиране също е било трагично на фона на важността на срещите. „За сравнение искаме да поясним, че в контролата с Румъния състезателите на гостите са играли за по 200 евро премия на човек. Това е толкова, колкото ние взехме за всичките си мачове в квалификациите“, оплакаха се момчетата.

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации

Още от

Футзал