RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тройка в последната секунда класира Рилецо на четвъртфинал

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа
21:16, 8 фев 2011, Автор: , Преглеждания:43

снимка: Bgbasket.com

Рилски спортист е вторият български тим, който се класира за следващата фаза на Балканската лига. След като миналата седмица Левски си осигури участие във Файнъл Фор, днес самоковлии се добраха изключително инфарктно до четвъртфиналите. В решаваща битка момчетата на Сашо Тодоров победиха румънския Муреш с 85-83 в „Арена Самоков“.

Българите влязоха силно в мача и поведоха с 10:2. Гостите от своя страна показаха, че нямат никакво намерение да се предават и отвърнаха със серия от 18:2, за да поведат с 8 точки. Нашите на свой ред затегнаха защитата и до края на частта успяха да стопят пасива си до 20:22. Втората десетка продължи по подобие на първата като двата тима си разменяха по 2,3 силни минути и играеха на приливи и отливи. В крайна сметка полувремето дойде при 43:40 в полза на румънците.

След почивката на терена излезе преобразен Рилски спортист. Водени от капитана Сашо Груев, нашите набързо стопиха пасива и започнаха методично да трупат преднина. Тройка на Лилов и кош със сирената на Мароевич дадоха аванс – 75:64, за българския отбор десет минути преди края на мача.

В тях румънците се вдигнаха на щурм, тъй като единствено победата запазваше шансовете им за продължаване напред. Индивидуални прояви на Мийович и Груев задържаха преднината на Рилецо. Серия от 12:2  стопи аванса на самоковлии и 40 секунди преди края на мача, те водеха с 1 точка – 82:81. Боев сбърка, а при ответната атака Къвингтън вкара уникален кош с две ръце над глава и румънците се виждаха победители – 83:82 за тях 2,8 секунди преди края. Сашо Тодоров веднага реагира и взе прекъсване. След него триходова комбинация Маринов- Боев-Груев завърши с тройка на последния със сирената.

Иван Лилов бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Силно се представи Александър Груев с 18 точки, 5 борби и 3 асистенции, а Владимир Мийович се отчете със 17 точки.

За гсотите Къвингтън навъртя 30 пункта, от които 5 тройки. Дабъл- дабъл добави сърбина Младенович, завършвайки с 15 точки и 12 борби.

Оставете коментар

Автор

Димитър Стамов

Подобни публикации