RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Нови две изненади в НБЛ – Черноморец и Спартак биха Рилецо и Балкан

Публикувано в: Баскетбол, България
20:35, 13 фев 2011, Автор: , Преглеждания:230

След бомбастичната победа на Ямбол над Левски в София, изненадите в НБЛ продължиха с пълна сила и днес.

В зала „Бойчо Брънзов“ Черноморец прекъсна кошмарната си серия от 10 поредни загуби и надви Рилски спортист със 72:65. С вдъхновена игра в последната част, момчетата на Дечо Коешинов успяха да пречупят един от фаворитите в първенството.

Най-резултатен за победителите бе Христо Захариев с 18 точки, силно срещу бившия си тим игра и американецът Джъстин Нойхаус, който добави 13 пункта и 10 борби. За Рилецо Владимир Мийович вкара 16 точки и овладя 15 отскочили топки, а звездата на тима Иван Лилов се отчете с  15 точни попадения.

В зала Бaлканстрой в Плевен, местният Спартак успя да изненада Балкан, побеждавайки го с 95:93. Това бе едва четвърта победа за момчетата на Тихомир Милев в 18 мача.

През цялото си времетраене срещата се развиваше изключително развностойно, като едва в края на третата част гостите успяха да дръпнат с 9 точки. Плевенчани не се предадоха и още до края на частта успяха да наваксат пасива си до 71-73 десет минути преди края на мача. В тях набралият инерция плевенски тим бе пълен господар на терена и поведе с 94-86 минута и половина преди края на мача. Серия от 7:1 в полза на Балкан оформи крайния резултат.

За победителите най-резултатен бе ветеранът Илия Станков с 21 точки, 19 добави Тодор Тодоров, а с 18 се отчете Никола Трайков. За отбора на Петър Клечков на ниво играха единствено Георги Давидов и Станимир Маринов завършили съответно с 28 и 26 пункта.

Оставете коментар

Автор

Димитър Стамов

Подобни публикации