RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тина Мазе грабна световната титла в гигантския слалом

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
16:51, 17 фев 2011, Автор: , Преглеждания:55

снимка: AP Photo/Kerstin Joensson

Тина Мазе успя да спечели златния медал в дисциплината Гигантски слалом на Световното първенство по ски в германския зимен център Гармиш Партенкирхен.

Словенката триумфира с титлата, след като изпревари само с девет стотни представителката на Италия Федерика Бриньоне. Мазе беше първа и след първия манш, след което успя да се задържа на върха с общо време от 2,20,54 минути и по този начин да спечели второто си отличие в Германия. Както е известно преди това Тина взе бронз в суперкомбинацията.

Бриньоне пък направи перфектно състезание, след като остана втора в първия манп, след което защити своята позиция, закъснявайки само с девет стотни от победителката. Бронзът пък отиде при сензацията днес Теса Уорли. Французойката бе едва 19-а след първото спускане, но във втория манш даде най-бързо време и в крайна сметка стигна до медал, финиширайки на 48 стотни зад Мазе.

Силното италианско представяне бе затвърдено и от четвъртото място на Дениз Карбон, докато домакините трябваше да се радват на петата позиция на Виктория Ребенсбург, след като голямата им звезда Мария Рийш отпадна във втория манш. Мануела Мьолг от „Скуадра адзура“ затвори първата шестица.

В гигантския слалом имаше и българско участие, след като Мария Киркова завърши на 51-о място. Нашето момиче бе 51-а и след първия манш и в крайна сметка задържа тази позиция, изоставайки на 12,72 секунди от победителката.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации