RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

МФК “Варна” разпиля “Гама Митев”

Публикувано в: Футзал
21:24, 27 фев 2011, Автор: , Преглеждания:180

При минусови температури и ужасен студ се изигра поредният кръг от градското първенство

В първия изигран мач от 13-ия кръг на градското първенство по футзал, при адски студ в зала „Владислав”, отборът на МФК “Варна” успя да разгроми запътилия се към Б група тим на “Гама Митев” с 12:2. Заради минусовите температури, при които се играят срещите в морската столица, таблото, което отчита отминалото време от мача, отказа да работи. Това обаче по никакъв начин не смути представителите на БФС. Делегатът на двубоя, с хронометър в ръка се нагърби с решаването на проблема и дори се справи блестящо с новото си задължение. Той с лекота отчиташе до стотни от секундата всяко прекъсване на играта. От време на време се чуваха подвиквания на играчите от двата отбора – “колко има още” и “коя минута е”, но това по никакъв начин не повлия на точната и бърза ръка на представителя на БФС, който с рутина спираше и пускаше часовника. От всичката тази безумица, която видяха зриителите на двубоя, най-облагодетелстван се оказа собственикът на барчето, което се намира на територията на залата. “Чорбаджията” успя да натрупа солиден оборот, на който някои елитни варненски заведения биха завидели, само от продажбата на различни видове топли напитки. Единствено с чаша чай, кафе или твърд алкохол, любителите на този атрактивен спорт успяваха да изгледат поне едно полувреме от мача.

Иначе самият двубой започна много силно за тима, воден от Борис Трендафилов, но учудващо за всички “Гама Митев” първи откриха резултата. Това попадение по никакъв начин не смути играчите на МФК, който на полувремето водеха с 6:1, след като по два пъти отбелязаха Борис Трендафилов, Бойчо Марев и Даниел Димов.

Втората част за МФК “Варна” премина като на тренировка. Състезателите опитваха редица заучени положения, и дори вкараха 5-и полеви играч при всяка тяхна атака. След смазващо превъзходство от страна на символичните гости резултатът стана двуцифрен. За крайното 12:2 се разписаха Виктор Викторов на 2 пъти, Николай Въжаров, Георги Генадиев, Георги Георгиев и Бойчо Марев, който реализира своя пореден хеттрик в шампионата. Играч на “митевци” пък се отчете с второ попадение за неговия отбор секунди преди края на срещата.

Източник: в. „Черно море“

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации

Още от

Футзал