RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тарей Бьо грабна световната титла в индивидуалния старт

Публикувано в: Биатлон, Зимни
01:32, 9 мар 2011, Автор: , Преглеждания:60

Тарей Бьо спечели втори златен медал на Световното първенство по биатлон в руския зимен център Ханти Мансийск, след като триумфира в индивидуалния старт на 20 километра. Така след първото място със смесената щафета на „викингите“, бронзът в спринта и среброто в преследването, младият норвежец взе четвърто отличие на този Мондиал.

Бьо се представи чудесно на стрелбището днес, след като свали 19 от 20-те си мишени и с време от 48:29.9 минути успя да завърши на първата позиция. На цели 40 секунди зад скандинавеца финишира представителят на домакините Максим Максимов, който бе перфектен на огневия рубеж, улучвайки и двайсетти си цели. Така руснакът донесе първи медал на родината си на това първенство.

Последната позиция на почетната стълбичка изненадващо бе заета от австрийския ветеран Кристоф Зуман, който направи само един пропуск в стрелбата си. Грешката на представителя на Вундертима, обаче, бе в последния 20-и патрон. Именно този фатален пропуск лиши Зуман от титлата, след като той приключи на 45,5 секунди от Бьо.

Много близо до бронза беше Емил Хегле Свендсен, който се отличи с 18 точни изстрела, но норвежецът закъсня с 4,2 секунди от третата позиция на австрийския биатлонист. Бьорн Фери и великият Оле Ейнар Бьорндален затвориха първата шестица.

От нашите представители най-силно се представи Михаил Клечеров, който завърши 36-и, след като свали цели 19 мишени. Българинът изостана на 4,28,2 минути от победителя, печеляйки пет точки за Световната купа.

Звездата на тима Красимир Анев се нареди 51-и, след като допусна три пропуска в последните си две посещения на стадиона и логично не успя да намери място сред точките. Владимир Илиев остана 59-и с една грешка повече от Краси, а Мартин Богданов с три несвалени мишени при втория си „легнал“ финишира 69-и.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации