RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Дербито МФК „Варна“ и „Одесос“ – истинска реклама за футзала

Публикувано в: Футзал
20:28, 11 мар 2011, Автор: , Преглеждания:220

Истински празник за футзала във Варна очаква любителите на този атрактивен спорт. Утре от 14 часа в зала „Владислав“ един срещу друг се изправят най-силните отбори в градското първенство – „Одесос-Хидроремонт“ и МФК „Варна“.

Заради големия интерес в това дерби между първия и втория в класирането очакванията са залата да се препълни както от любители на футзала, така и от изцяло футболни хора. В редиците на МФК има цели 7 национални състезатели, а отборът, воден от Симеон Христов, разполага с най-сплотения колектив в градския шампионат.

Въпреки че двубоят е без значение, двата тима ще се хвърлят здраво един срещу друг изцяло с футзални умения и тактически надлъгвания.

„Надявам се да стане хубав за гледане мач и нека по-добрият да победи. В момента двата отбора са най-силните в първенството. Tова ме кара да мисля, че ще стане истински празник за любителите на футзала. Въпреки че е мач без значение, ние ще играем за победа, която ще вдигне самочувствието на момчетата преди държавния шампионат“, категоричен бе наставникът на МФК „Варна“ Борис Трендафилов.

Треньорът на „Одесос“ Симеон Христов пък сподели: „Смятам, че хубавото в този мач е, че няма да има напрежение, тъй като изходът от тази среща няма да повлияе на по-нататъшното участие на двата тима в държавното първенство. Това са отборите, които играят истински футзал. Ние постигнахме целите, които ir бяхме поставили преди старта на шампионата, а те са класиране за държавното първенство и спечелване поне на един трофей. Затова сме освободени и ще играем за престиж в тази среща. Практикуваме хубав футзал и нека този мач е реклама за този наистина атрактивен спорт“, сподели Христов.

Източник: в. „Черно море“

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации

Още от

Футзал