RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Швейцарец с изненадващ успех на спускането в Квитфел

Публикувано в: Зимни, Ски
14:06, 11 мар 2011, Автор: , Преглеждания:37

Беа Фю постигна сензационна победа в седмото спускане за сезона, след като триумфира на Световната купа в норвежкия зимен център Квитфел. Швейцарецът, който стартира с номер 5, постигна време от 1,47,39 минути и до края на състезанието нито един скиор не успя да го задмине.

Най-близо до Фю беше световният шампион Ерик Же. Канадецът финишира на само пет стотни зад победителя и остана на втора позиция. Тройката пък бе затворена от австрийския ветеран Михаел Валхофер, който приключи на 11 стотни от първото място.

Ромед Бауман от Вундертима се нареди четвърти на 18 стотни от Фо, докато лидерът за малкия кристален глобус Дидие Кюш завърши пети. Място сред първите шест намери и Гийермо Файе от Франция.

След този старт Кюш продължава да бъде начело в борбата за малката световна купа в спускането с 424 точки, но Валхофер скъси дистанцията с 15 пункта, след като вече има 374. Клаус Крьол е трети с 315.

В генералното класиране Ивица Костелич е безпроблемен водач с 1316 точки. Кюш е втори със 770, а Аксел Лунд Свиндал е трети със 728.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации