RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тренто на финал в Шампионската лига след разгром над поляци

Публикувано в: Волейбол, Избрано
17:38, 26 мар 2011, Автор: , Преглеждания:55

Световният и европейски клубен първенец Тренто ще защитава утре своите златни медали в Шампионската лига, след като преди минути се класира за финала в Болцано. Момчетата на Радостин Стойчев биха полския Ястржебски Вигел с 3-0 (25-16; 27-25; 25-22) гейма в първия полуфинал на „Файнъл фор“-а в Италия.

Срещата започна отлично за домакините, след като до първата техническа пауза разликата достигна три точки – 8-5. Авансът на трентинци се движеше между три и четири пункта, докато не дойдоха двете грешки на Гаспарини, а след това последва и блок в центъра, за да бъде фиксиран резултат 15-9. След втората почивката италианците играеха страхотно на блокада, което позволи разликата да бъде увеличена още повече. Краят на гейма настъпи при 25-16 след аут на Гаспарини.

Втората част отново тръгна перфектно за европейските шампиони, след като те излязоха напред с 8-4. Постепенно гостите съумяха да се посъвземат и след серия от сервиси на Бенджамин Харди намалиха пасива си до 9-10. Все пак втората техническа пауза дойде при два пункта преднина на Тренто след две поредни успешни нападения на Османи Хуанторена. Домакините запазиха аванса си до 21-19, след което Ястржебски изравни за 21-21 и Радо Стойчев взе таймаут. Добра атака на Гаспарини и аут на Щокър доведоха нещата до 23-21 в полза на поляците. С блокада на Хуанторена и ас на Рияд трентинци отново върнаха преднината си – 24-23. Последваха драматични обрати в края на които Емануеле Бирарели донесе успеха на италианците – 27-25.

Третата част започна отлично за полските волейболисти, които се възползваха от слабото посрещане на трентинци и доминираха до средата на гейма. Радостин Стойчев смени Ян Щокър с Цветан Соколов и това даде необходимата промяна в играта на шампионите. При 13-10 в полза на Ястржебски италианците записаха три поредни точки и изравниха за 13-13. Двубоят беше равностоен до 20-20, след което две поредни грешки на нападателите на гостите доведе нещата до 22-20 за Тренто, а Лоренцо Бернарди взе прекъсване. То, обаче, не даде кой знае какъв резултат и с две страхотни атаки в центъра на Бирарели и Рияд, възпитаниците на Стойчев се класираха за утрешния финал в Шампионската лига след 25-22.

В спора за златните медали световните клубни първенци очакват победителя от руския полуфинал между Зенит Казан и Динамо Москва, които играят по-късно тази вечер.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации