RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ден на траур в Джирото – колоездачите отдадоха почит към Вутер Вейланд

Публикувано в: Избрано, Колоездене
20:03, 10 май 2011, Автор: , Преглеждания:398

снимка: Giampiero Sposito, Reuters

Тъжен и много емоционален бе днес денят за всички фенове на колоезденето, състезателите в колоната, помощните щабове и организаторите на Джиро ди Италия. Снощи бе взето решение четвъртият етап от Обиколката да е неутрален, тоест да не се зачита за крайното класиране и всеки отбор да отдаде почит на загиналия вчера колоездач Вутер Вейланд от тима на Леопард Трек, следствие на тежкото падане, което претърпя.

Стартът в Куарто дей Миле започна с минута мълчание, след което състезателите потеглиха по 216-километровото трасе до Ливорно със символичната скорост от 36-38км/ч. Мениджърите на отборите решиха всеки тим да води колоната в продължение на 10км, а Леопард Трек да преминат заедно подредени в редица финалната линия.

На старта застана и най-близкият приятел на Вутер, Тайлър Фарар, който финишира заедно със съотборниците му и съвсем по човешки не успя да сдържи нервите си. Американецът обяви, че се оттегля от Джирото и известно време ще отсъства от асфалта. Многобройните зрители край пътя също изразиха съпричастността си към семейството на белгиеца, както и много от величията в този тежък спорт.

Все още няма официално становище по индицента с Вутер Вейланд, като от организационния комитет на Джирото са предали случая на италианската прокуратура, която ще проведе подробно разследване. Снощи за кратко се появи информацията, че според очевидец на трагедията, единият от педалите на Вейланд се е опрял в стената край пътя, което е нарушило равновесието му и той се е ударил 2 пъти, вторият от които се е оказал за голямо съжаление фатален.

SportVOX  също изказва дълбоките си съболезнования към семейството, приятелите и съпругата на Вутер Вейланд. Поклон пред паметта му!

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации