RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

И Интер скочи срещу малките клубове

Публикувано в: Италия, Футбол Свят
09:53, 14 май 2011, Автор: , Преглеждания:52

„Нерадзурите“ намекнаха, че правят трансфери само с „големите пет“

Генералният мениджър на бившия европейски шампион Ернесто Паолило заплаши за трансферен бойкот от страна на неговия и останалите големи клубове в Серия А. Както е известно, в Италия се реши парите от телевизионните права да бъдат разпределяни по-равномерно между елитните отбори, което автоматично ще генерира загуби от около 10 милиона евро за Интер, Милан, Ювентус и Наполи.

Според „големите пет“ на Апенините те заслужават по-голям дял от финансите, защото имат повече фенове и всички дружно възроптаха от новото решение. Ювентус дори заплаши, че няма да се състезава в Серия А.

„Подобно разделение в Калчото може да се случи и на трансферния пазар, защото големите клубове могат просто да решат да правят трансфери единствено един между друг“, заяви пред „Radio Crc“ Паолило. „Проучванията показват, че няма причина по-малките отбори да получават колкото нас, защото ние имаме повече фенове. Не искам да проявя неуважение към феновете на тези отбори, но е факт, че те са по-малобройни. Например, Интер – Киево се наблюдава от 1 милион зрители и те се разпределят поравно между съперниците, въпреки че е ясно, че повечето зрители са наши фенове“.

Оставете коментар

Автор

Даниел Любомиров

Подобни публикации