RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Квалификациите по футзал ще се играят в ДКС

Публикувано в: Футзал
21:01, 3 юни 2011, Автор: , Преглеждания:102

Ако УЕФА определи МФК „Варна“ за домакин на квалификациите за Шампионската лига, срещите ще се играят в Двореца на културата и спорта. Това каза за в. „Черно море“ шефът на този атрактивен спорт Красен Кралев.

Предварителният кръг на квалификациите по програма трябва да се проведе между 13 и 21 юни, а основният ще е между 24 септември и 2 октомври. „Имаме голям шанс да вземем домакинство за първата групова фаза, тъй като до този момент сме се представяли много добре и смятам, че отново ще ни разрешат да сме домакин на това голямо събитие“, каза Кралев

„Ръководството на МФК „Варна“ трябва да се срещне с кмета на града Кирил Йорданов, с когото да обсъдят варианти, при които официалните срещи ще се играят в ДКС. Ще бъде поискано съдействие за ползването на зала „Конгресна“, където шампионът на България да проведе подготовка за предстоящите срещи. Дворецът е на община Варна и се надяваме градоначалникът, който многократно е подпомагал спорта в морската столица, да даде терена на МФК „Варна“. Публична тайна е, че ръководството на ДКС гледа с друго око на футзала. То лансира спортове като баскетбол и волейбол, а тази атрактивна игра е пренебрегвана. Футзалът и всичките му разновидности го правят един от най-практикуваните спортове в света. В световен мащаб най-много хора играят различните разновидности на футзала. Дори в училищата играят футбол на малки вратички, което е показател колко много се играе тази игра. А ръководството на ДКС ни пренебрегва като спорт. През миналата година по телевизия „Евроспорт“ са се предавали повече срещи по футзал, отколкото баскетбол и волейбол. Ето защо е крайно време и управата на ДКС да погледне по-сериозно на този атрактивен спорт“, категоричен бе финансовият благодетел на футзала Красен Кралев.

Той допълни още, че ако МФК „Варна“ вземе домакинството от първата фаза на квалификациите за Шампионската лига, кметът на Варна Кирил Йорданов ще бъде поканен да открие надпреварата.

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации