RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Гранд Про“ на осминафинал в Сърбия

Публикувано в: Футзал
16:49, 6 юни 2011, Автор: , Преглеждания:134

„Гранд Про“ завърши с равенство последната си среща от груповата фаза на силния международен турнир в Сърбия. Нашите момчета изиграха един стратегически двубой срещу „Конярник“ (Белград), завършвайки 1:1, и си осигуриха място на осминафиналите. Единственото попадение за българите реализира Димитър Кръстев.

Без да си дават много зор, момчетата на Димитър Пантев завършиха като лидери в група Д, като по този начин успяха да избегнат шампиона на Словения „Лития“, който е един от най-силните участници в надпреварата. Така „зелено-черните“ се изправха срещу „Йонинпекс“, който в миналото издание на състезанието е достигнал до полуфинал. Интересното е, че мачът на „Гранд Про“ е предаван пряко по местната телевизия, а залата, в която се провежда състезанието, се е пръскала по шевовете.

Треньорът на варненци Димитър Пантев смята, че неговите подопечни са имали сили и качества да продължат напред в надпреварата, където най-вероятен съперник щяха да бъдат или шампионите на Сърбия и Словения, или лидерът в първенството на Босна. Стана ясно още, че националният отбор на Сърбия, заедно със звездите си Младен Кочич и Марко Петич играят за местен клуб, който ги е ангажирал специално за този турнир.

„Като гледам каква е организацията в Сърбия, е напълно нормално интересът на спонсорите и привържениците на този атрактивен спорт да расте. Още повече че и мачовете се предават пряко по телевизията“, заяви новото попълнение в редиците на „Гранд Про“ Симеон Христов. Той не пропусна да се заяде отново и с управниците на футзала в България. „С такова темпо сърбите ще си закопаят футзала до 2-3 г. Би било добре да вземат някой консултант от родната ни комисия, който да вкара нещата в ред“, каза с ирония Монката.

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации