RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

УЕФА отлага домакинството за Шампионската лига

Публикувано в: Футзал
08:21, 7 юни 2011, Автор: , Преглеждания:80

УЕФА ще излезе с решение за домакинството на МФК „Варна“ за предстоящите квалификации за Шампионската лига след 13 юни. Това каза финансовият благодетел на шампиона на България по футзал Александър Неделчев.

Футболната централа трябваше да излезе с решението си вчера или най-късно днес, но в последния момент е станало ясно, че то се отлага със седмица. Причината е, че вчера в Европейската футболна централа са подадени последните заявки от клубове, желаещи да получат домакинство, и това е причината да се забави решението.

„Смятам, че ще получим домакинството, тъй като УЕФА има едно правило – да присъждат правото на отбори, които тепърва започват да развиват футзала. България е точно такава страна и затова мисля, че сме фаворити пред останалите отбори“, надява се Неделчев.

„Предвид кандидатурите се взема коефициент на отбора, желаещ домакинство, както и на националния тим на страната по футзал. Тъй като А отборът ни има 2 победи в последните си срещи и МФК – Варна, също са с два успеха, надявам се коефициентът ни да се вдигне. По него ще се реши дали ще вземем домакинството за основния кръг от квалификациите, или за предварителния“, каза още президентът на носителя на купата МФК „Варна“.

Стана ясно още, че България е кандидатствала за домакинство за предстоящите квалификации за световно първенство. Така на 13-и ще стане ясно дали УЕФА ще ни даде двете домакинства по футзал, като МФК „Варна“ ще играе срещите си в ДКС, а националите ни ще приемат отборите в София.

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации

Още от

Футзал