RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Изпълкомът изхвърли Пирин от А група!

Публикувано в: Избрано, Футбол България
18:00, 9 юни 2011, Автор: , Преглеждания:61

Отборът на Пирин Благоевград остана без лиценз за А група, това стана ясно след Изпълкома на Българския футболен съюз. Новината официално бе съобщена от вицепрезидента на централата Атанас Фурнаджиев.

“Пирин остава без лиценз, решението е окончателно. Въпреки това ще има бараж между Черноморец Поморие и Видима Раковски. След изиграването на този мач, ще стане ясно, какво ще се случва и кои отбори ще играят в А група“, отбеляза Фурнаджиев.

„Има вариант да последва нов бараж между отборите на Етър Велико Търново и Светкавица Търговище в зависимост от това кой ще победи в баража между Видима и Черноморец. На този етап лицензът на Черноморец Поморие не е разглеждан, но ако те не отговарят на условията и са спечелили промоция в А група, няма да се играе бараж между третите отбори в двете Б групи и отборите ще останат 14. Ако Видима Раковски спечели, ще има трети бараж между Етър и Светкавица за попълване на групата”, сподели Борислав Михайлов.

През предстоящия сезон 2011/2012 Б групите отново ще бъдат две. Лигите ще са разделени отново на регионален принцип – Западна и Източна, а броят на отборите ще е от по 10. Те ще играят по три пъти един срещу друг, като ще се получи отново неравнопоставеност, защото някои тимове ще гостуват два пъти на даден съперник, а ще му бъдат домакин само веднъж. На пресконференцията след Изпълкома обясниха, че няма гаранция отново някой отбор от втората дивизия да не прекрати участието си преждевременно заради финансови проблеми.

източник: ГОНГ

1 коментар

  1. dimitar shopov казва:

    a za Lokomotiv Sofia si zatvori o4ite:))))taka e, a sega i kato zatamniat angliskoto i italianskoto parvenstvo ste gledame na bai Marko makarite…

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации