RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Димитър Бербатов идва във Варнa за турнир по футволей

Публикувано в: Футбол България
17:55, 22 юни 2011, Автор: , Преглеждания:82

Разиграват на търг фланелки с автографа на звездата на „Юнайтед“

Звездата на „Манчестър Юнайтед“ и голмайстор на Английската Висша лига Димитър Бербатов ще присъства на първия по рода си професионален турнир по футволей в морската столица, който ще се проведе през уикенда. Не се знае точно кога Бербо ще пристигне във Варна, но най-вероятно футболист №1 на България ще се появи за церемонията по награждаването на победителите. Състезанието ще е с благотворителна цел, като събраните средства ще бъдат дарени на фондация „Димитър Бербатов“, в подкрепа на развитието на децата във всички техни сфери на изява.

Сред участниците ще бъдат Валентин Станчев, Ясен Петров, Милен Петков, Пламен Тимнев, Атанас Атанасов-Орела, Диян Ангелов, както и миналогодишните шампиони на аматьорския турнир по футволей Петър Михайлов и Кристиян Димитров, които са юноши на „Черно море“. В демонстративен мач в единия отбор ще участват Дениран Ортега и Виктор Дениран. Сред поканените са и Мартин Петров, Радостин Кишишев и Георги Иванов-Гонзо, но поради ангажименти с клубовете си няма да могат да се включат в надпреварата. Новият треньор на „Левски“ и националният ни състезател по футбол Мартин Петров са обещали на организаторите, че за следващата година, ако турнирът се проведе в удобно за тях време, с голямо удоволствие ще са сред участниците в този атрактивен спорт.

В надпреварата ще се включат 8 двойки, които ще премерят сили в две групи по четири отбора. Играят се 2 от 3 гейма, като за пръв път ще се взаимстват правилата от холивудските турнири. За да е по-атрактивно за участниците и зрителите, ще се използва супер пойнт. Всяка точка, която е реализирана с атрактивно отиграване – задна, странична ножица, ще се брои за две точки, като всеки отбор има право на два суперпойнта на гейм.

Организатори на турнира са съучредителите на федерацията по футволей Найден Стоянов и Евгени Петков. Тя е втората на Балканите след тази на Хърватия.

Разбра се още, че за да се подпомогне фондация „Димитър Бербатов“, организаторите предвиждат търг, в който всеки желаещ може да наддава за фланелка с подписа на самия Димитър Бербатов, както и на останалите състезатели в надпреварата.

Шефовете на родната централа предвиждат серия от турнири, които ще се проведат на плажната ивица в морската столица, като целта на тези състезания е да се намерят достойни играчи, които да представят страната ни на един голям европейски форум.

Оставете коментар

Автор

Ивайло Борисов

Подобни публикации