RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Четвърта победа за Кавендиш и НТС в Тура

Публикувано в: Колоездене
20:55, 17 юли 2011, Автор: , Преглеждания:43

снимка: Bryn Lennon, Getty Images

Отборът на НТС отново даде всичко от себе си и Марк Кавендиш им се отблагодари по прекрасен начин, ставайки единственият им състезател досега, който има най-малко 4 победи в четири поредни издания на Тур дьо Франс. Днес британецът измина 187-километровата отсечка от Лимо до Монпелие за време от 4:20’24 ч. Втори на половин велосипед остана Тайлър Фарар от Гармин-Сервело, а трети е представителят на Лампре – Алесандро Петаки.

Днешната отсечка бе един от редките шансове за спринтьорите в Тура, като до края на Обиколката остават само още два, като единият е финала на Тура в Париж. Утре е почивен ден за колоната, която ще събира сили за мъченията в Алпите.

Отново още със старта имахме откъснали се състезатели. Микаел Делаж от FDJ атакува основната група, и към него се присъединиха Ники Терпстра (Куикстеп), Самуел Думолин (Кофидис), Михаил Игнатиев (Катюша) и Антъни Делаплас от Сюр. В основната група тима на НТС пое нещата в свои ръце, като от Юропкар на Томас Воклер им удариха по едно рамо.

22 километра преди финала Игнатиев атакува съмишлениците си, но само Терпстра успя да отговори на темпото му. Тримата представители на домакините се примириха и скоро бяха пометени от основната група. След 12 километра двойката имаше аванс от само 25 секунди и 6.5 километра преди края състезателят на Куикстй кеп реши да тръгне сам. За негово съжаление обаче опитът му се оказа неуспешен и той бе прихванат около 3-тия километър след атака на Филип Жилбер ( Омега Фарма-Лото). От НТС обаче, които цял ден караха в челото, определено не бяха съгласни с този сценарий и бързо се подредиха показвайки кой има контрол над етапа. В последният километър Матю Гос и впоследствие Марк Реншоу отново изведаха по страхотен начин съотборникът си и Кавендиш нямаше как да не триумфира.

В генералното класиране отново няма промени, като Томас Воклер продължава да радва френските фенове по пътищата, запазвайки аванса си от 1’49 пред Франк Шлек (Леопард трек) и 2’06 пред Кадел Евънс от ВМС.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации