RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кадетите ни без победа на Европейското след тежка загуба от Хърватия

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа
17:20, 30 юли 2011, Автор: , Преглеждания:38

Българският национален отбор за кадети до 16 години загуби и третия си мач от предварителната фаза на Европейското първенство, дивизия А в Чехия. След поражение от Хърватия с резултат 82-98 тимът ни остана без нито една победа в най-трудната група D на първенството. Така в следващата фаза той ще попадне в група заедно с последните отбори от останалите три групи. Тези четири тима ще влязат в борба за оставане в дивизия А в мачове всеки срещу всеки, а последните два ще изпаднат в дивизия В. За Хърватия пък това бе трети пореден успех и тимът спечели група D.

От самото начало хърватите взеха инициативата и контролираха случващото се на терена. За по-малко от 5 минути игра те направиха преднината си двуцифрена при 13-3, а тя не падна под тази граница до края на мача. Хърватия продължи с превъзходството си, а след няколко минути разликата вече беше повече от 20 точки. След края на първата част таблото показваше резултат29-10. Въпреки че България навлезе малко в ритъма на мача и играта стана по-равностойна, огромната разлика се запази, а в минутите преди почивката съперникът я увеличи на 25 точки – 54-29.

След почивката отборите също бяха сравнително равностойни,но разликата беше прекалено голяма. Тя не се увеличи много, но шансовете на тима ни отдавна бяха изчезнали. След 30 минути на терена разликата вече беше 29точки при 80-51. До края на срещата българите успяха да намалят дефицита си, въпреки че това бе беше заплаха за Хърватия. В края разликата спадна под 20точки и България излезе от мача с чест след спечелване на последната четвърт.

Марио Хезоня записа 14 точки и 6 борби за победителите, 13 добави Паоло Маринели, а по 11 точки вкараха Ловре Башич и Иван Бендер. За България Александър Везенков отново бе над всички с 27 пункта и 5 борби. Васил Стоименов се включи силно с 16 и 5 асистенции, а с 12 точки се отчете Венелин Христов.

източник: bgbasket.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации