RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Саган е новият водач в генералното класиране в Tour de Pologne

Публикувано в: Избрано, Колоездене
20:15, 3 авг 2011, Автор: , Преглеждания:101

Riccardo Scanferla

Шампионът на Словакия Петер Саган от тима на Ликигас спечели четвъртия етап от колоездачната обиколка на Полша. По този начин Саган си осигури и водачеството в генералното класиране, като той е един от претендентите за крайната победа в тура.

Днешният етап от Освиенцин до Чешин с дължина от 176.9 километра бе първият в който имахме височини. Колоездачите трябваше да се справят с четири категоризирани височини, като имаха и изкачване непосредствено преди финала, който бе павиран. Като по традиция и днес имахме шест критериума.

Откъсването дойде след около 2 часа по пътищата на Полша. Чад Бейер (ВМС), Федерико Рочети (Де Роса) и Бартоломей Матисяк от ЦЦЦ Полсат атакуваха основната група, а малко по-късно към тях се присъедини и Камил Градек от полския национален отбор. След като бегълците изкачиха Кубалонка, Бейер реши да опита сам късмета си и преди да стигне Чешин имаше аванс от 45 секунди, но Александър Плюшин от Катюша го застигна, а впоследствие по следващото изкачване го изръси. Усилията на Плюшин обаче бяха засенчени от Саймън Кларк от Астана, който го задмина 16 километра преди финала.

В последната обиколка преди финала Ликигас поеха нещата в челото на основната група и Кларк бе изяден, след което Саган атакува и буквално остави другите да му дишат прахта, финиширайки за 4:21’15 ч. Втори на 3 секунди завърши миналогодишният победител в Обиколката Даниел Мартин от Гармин-Сервело, а трети е Марко Маркато от ВакансОлейл. В генералното класиране вече начелое Саган с 5 секундна преднина пред Маркато и 7 секунди пред Ромен Фейлю и Дан Мартин.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации