RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Иван Лилов: „Турция е крачка напред за мен“

Публикувано в: Баскетбол, България
15:52, 4 авг 2011, Автор: , Преглеждания:127

След два дни, на 6-и август, Иван Лилов става на 23 години, а може би най-хубавият му подарък за рождения ден бе договорът със седмия отбор в турското първенство Олин Едирне. Лилов сложи подписа си под договор с тима и ще продължи кариерата си в силното турско първенство. В момента Лилов е на подготовка с националния отбор на България, а ето какво каза той за бъдещето си с клубния отбор и националната гарнитура на България пред BGbasket.com:

„Чувствам се перфектно. Имах още няколко конкретни оферти и доста запитвания от чуждестранни отбори. Тази оферта обаче ми допадна най-много. Треньорът каза, че ме иска в отбора, предложиха ми доста добри условия. В момента турското първенство е едно от най-атрактивните на пазара, взеха доста играчи от НБА и ще бъде доста силно. Мисля, че това е една крачка напред за мен, надявам се да се развивам там и да помогна на отбора.”

За новия си отбор Лилов каза: „Отборът е седми в първенството, ще играем в ЕвроЧалъндж този сезон. Като цяло амбициите са представянето да е по-силно от миналия сезон. Преди две години отборът е бил във втора дивизия, но миналия се представят много силно. Треньорът е същият, което ми говори, че е много добър, защото в издигнал един отбор от втора дивизия до седмо място в класирането. Дори бяха близо до отстраняване на Банвит, които после станаха втори. Доста добър отбор, играли са срещу Ямбол. Павел Иванов и Иван Чолаков ми казаха, че залата им е добра. Градът има140 000 жители и основният спорт в него е баскетболът.”

За предизвикателството да играе в силното турско първенство, българинът сподели: „Чувствам се готов да играя в турското първенство, надявам се и треньорът да ми гласува доверие. Мисля, че вече беше време да изляза в чужбина, изиграх последните три сезона на доста добро ниво в България.”

Ето и мнението на Иван Лилов за състоянието на националния отбор към момента: „С националния отбор започнахме с 15 дни тренировки, като половината бяха физическа подготовка и половината – баскетбол. Все още не сме във формата, в която трябва да бъдем. Тренировките обаче са предвидени така, че да сме на 100% на Европейското. В първите два мача не стояхме много добре, но във вторите два в Италия бяхме доста по-силни и се видя напредък.”

За скорошния си рожден ден, Лилов си пожела: „Първо място да съм здрав, без контузии, желая това както на националния отбор, така и на мен. Освен това искам да се представим добре на Европейското – да излезем от групите, което е и поставената ни цел.”

В Турция най-трудно ще бъде без семейството и приятелите: „В Турция ще ми липсват най-много семейството и приятелите ми. Все пак обаче мястото в близо, те ще идват да ме виждат и аз ще се прибирам. Все пак обаче съм там, за да се развивам, аз съм си избрал това. Знам, че е трудно за първи път да излезеш в чужбина, но се надявам да свикна.”

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации