RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кадетите до 16 години изпаднаха в дивизия В

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа
21:00, 5 авг 2011, Автор: , Преглеждания:42

Националният отбор на България за кадети (16) изпадна в дивизия В. Нашите допуснаха нова загуба на Европейското първенство, дивизия А, която този път се оказа и фатална. Българите бяха разгромени от Полша с 85-104, което уби шансовете за оставане в елитната дивизия. Литва и Полша са с по три победи, а до края остават два мача, което значи, че нашите няма как да изместят един от двата тима от първите две места. Следващият мач на българите е утре от 14.30 срещу Черна гора.

Срещата започна с 6-2 за нашите, но пък след това поляците се разиграха и направиха серия от 13-0, която им донесе аванс от 9 точки. В следващите минути нашите успяха да се държат на близка разлика от съперника, но пък в края на частта Полша игра по-добре и дръпна с 24-13. През втората четвърт поляците продължиха да са по-добри на терена и преднината им растеше. Малко преди средата й нещата станаха повече от неприятни за нашите, които вече изоставаха с цели 20 точки. В последните шест минути обаче българите се посъвзеха и водени от Александър Везенков, който отбеляза 22 точки до почивката, намалиха пасива си на 10 точки след 20 минути игра, 37-47.

Нашите не се отказаха в първите минуте след паузата и успяха да свалят разликата до 5 точки след тройка на Везенков. Веднага обаче поляците върнаха трите точки, а до края на третата част бяха пълни господари на терена. Те почнаха отново да увеличават разликата и на практика си осигуриха победата, тъй като след 30 минути водеха със 76-55. В последната четвърт и двата тима заложиха повече на нападението отколкото на защитата предвид факта, че победителят бе ясен. Те си отбелязаха общо 58 точки за десет минути, а в края разликата бе 10 в полза на поляците.

Александър Везенков бе над всички в мача с 35 точки, 11 борби и 7 асистенции. Ангел Пейчинов добави 13 точки и 4 борби, а по 9 точки отбелязаха Александър Милов и Васил Стоименов. За поляците силно игра Миколай Витлински с дабъл дабъл от 27 точки и 11 борби, а 19 точки отбеляза Бартош Вробел.

източник: bgbasket.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации