RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Младият Тайлър Фини спечели пролога в Енеко тур

Публикувано в: Колоездене
20:39, 8 авг 2011, Автор: , Преглеждания:206

снимка: Sirotti

21-годишният Тайлър Фини от САЩ триумфира в пролога в Енеко тур, който представлява Обиколка на Белгия, Холандия и Люксембург. Това е първа победа за американеца в професионалното колоездене, като до момента имаше успехи единствено на юношеско ниво.

В началото Джеси Сърджант от Рейдиошак изглеждаше като вероятния победител днес, след като доста колоездачи не успяха да подобрят времето му. След около 30 минути на първата позиция обаче Сърджант бе изместен първо от Йос ван Емден от Рабобанк, а след това Алекс Расмусен от НТС показа най-доброто време. Но след финала на Тайлър Фини летвата бе сериозно вдигната, като през цялото време той буквално летеше по техничното трасе.

Все пак американецът не бързаше да се радва, тъй като предстоеше старта на състезатели като Дейвид Милър (Гармин-Сервело), Едвалд Боасон Хаген (Скай) и фаворита за победата Ларс Боом (Рабобанк). Холандецът обаче определено нямаше ден и завърши чак пети в крайното класиране, докато въпреки усилията Милър остана трети на 8 секунди, а норвежецът е втори само секунда пред представителя на Великобритания. В генералното класиране резултатите разбира се са същите, като в утрешния първи етап Фини ще носи фланелката на водач.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации