RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Андре Грайпел избегна падане и грабна победата в първия етап на Енеко тур

Публикувано в: Колоездене
21:05, 9 авг 2011, Автор: , Преглеждания:60

снимка: Sirotti

Андре Грайпел от тима на Омега-Фарма Лото спечели първия етап от Енеко тур, след като успя да избегне падането в основната група, заедно с още няколко спринтьори, които се бореха за победата.

Вятърът край холандския бряг изненада много неприятно колоездачите по 192-километровия тесен път от Оостерхаут до Синт Вилеброрд, като за момент  може би си помислиха че отново са в провинция във Франция. Именно поради тази причина днес имаше и много падания, които допринесоха за напрежение в колоната.

30 километра след началото на етапа шестима колоездача се опитаха да разбият очакванията за финален спринт, но силният насрещен вятър определено им подсказваше, че това няма как да стане. Постепенно с напредването на километрите шестимата станаха четирима, като Жулиен Фушар от Кофидис опита да се откъсне сам около 15 километра преди финала, но това само разкъса групичката и един по един бегълците бяха прихванати.

С навлизането в последните 3 километра, вятърът пречеше за всяко едно извеждане на отбор, а объркването беше още по-голямо, когато колоездач на Ликигас докосна с велосипеда си гумата на свой опонент и последва голямо падане, като около 20-тина състезателя успяха да продължат напред. Временният лидер Тайлър Фини атакува пръв, но бе подминат от няколко колоездача. Андре Грайпел обаче изчака до последния момент и открадна победата от Денис Галимзянов от Катюша и Тайлър Фарар от Гармин-Сервело, финиширайки за 4:21’20 ч. В генералното класиране Фини успя да запази бялата фланелка и аванса си от 7 секунди пред Едвалд Боасон Хаген и 8 пред Дейвид Милър.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации