RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Андре Грайпел отново най-добър сред спринтьорите

Публикувано в: Колоездене
19:18, 10 авг 2011, Автор: , Преглеждания:56

Андре Грайпел донесе втора поредна победа на Омега Фарма-Лото, след като бе най-бързия в последните метри на втория етап от Енеко тур. Германецът отново демонстрира силните си качества, като Тайлър Фарар от Гармин-Сервело е втори, а Едвалд Боасон Хаген финишира трети и се доближи максимално до лидера в генералнот класиране.

Днешният етап стартира в Аалтер, Холандия и след 173.7 километра приключи в Ардое, Белгия. По тази причина имахме и няколко малки изкачвания, които обаче по никакъв начин не затрудниха колоната.

Първата отделила се групичка в челото бе съставена от четирима, но между тях имаше голямо неразбирателство и в крайна сметка в челото останаха само Йеле Валейс (Топспорт) и Роб Горис (Верандас Вилемс). По същото време от основната група имаше атака на трима колоездачи и така се обособи челна петица, но тя не трая дълго, като трима от бегълците предпочетоха да изчакат колоната. 27 километра преди края Валейс и Алексеис Сарамонтинс от Кофидис също бяха прихванати и след малко повече от 10 километра колоната навлезе в Ардое, където следваше обиколка. Няколко колоездача се опитаха да се откъснат, а от Омега Фарма-Лото се опитаха да разделят групата с малко помощ от вятъра.

Това обаче така и не се случи и всички навлязаха в последния километър за финалния спринт. Денис Галимзянов атакува, но от дясно Андре Грайпел бързо набра скорост и не остави шансове на Тайлър Фарар, иниширайки за 4:07’21 ч. Едвалд Боасон Хаген пък бе чак 10-ти преди спринта, зорко наблюдаван от Тайлър Фини, но норвежецът умело се измъкна напред и взе няколко секунди модификация. По този начин в генералното класиранеФини продължава да е водач, но вече само с 3 секунди пред Боасон Хаген и 8 пред Дейвид Милър. Следва Алекс Расмусен на 9, а Ларс Боом и днешния победител Грайпел са на 10 секунди от лидера.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации