RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Десет състава потвърдиха участието си в Балканската лига

Публикувано в: Баскетбол, Европа
13:10, 10 авг 2011, Автор: , Преглеждания:38

Десет отбора от шест държави официално потвърдиха участието си за новия сезон в ЕВРОХОЛД Балканската лига. Седем от тях вече са били част от турнира в миналите сезони, а три са нови и ще направят своя дебют.

Зрински Мостар ще бъде представителят на Босна и Херцеговина, като това ще бъде второто поред участие на тима. Българските шампиони от първите две издания на лигата – Левски и Рилски спортист отново ще са част от отборите, като те не са изпуснали сезон до момента.

Настоящият шампион – Фени Индустри отново ще се пусне в надпреварата, а другият македонски тим ще бъде дебютантът Торус Скопие.

Двата тима, които ще участват от Черна гора са добре познати – Морнар и Улцин. Тази година Румъния ще има един отбор, а това е БК Тимишоара, които са за първи път в лигата. Сърбия ще бъде представена от ОКК Белград, както и новакът Напредак Рубин от град Крушевац.

На по-късен етап лигата може да нарастне до 12 отбора, тъй като се очаква решение на ФИБА относно това дали е възможно и израелски отбор или отбори да се включат. Всички федерации членки са одобрили Израел да стане част от ЕВРОХОЛД Балканска лига.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации