RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Филип Жилбер атакува първото място в Енеко тур

Публикувано в: Избрано, Колоездене
20:02, 11 авг 2011, Автор: , Преглеждания:193

снимка: ispaphoto.com

Филип Жилбер от тима на Омега Фарма-Лото спечели третия етап на Енеко тур и категорично показа, че има намерение да  триумфира в обиколката на Холандия, Белгия и Люксембург. Все пак дали желанието му ще стане реалност ще разберем утре след края на етапа по часовник.

Днешната отсечка от Хеерс до Анден с дължина 191.2 километра включваше четири категоризирани изкачвания в последните 30 километра, което предполагаше силни включвания на Жилбер, но фактора вятър отново нямаше как да бъде подценяван.

Том Веелерс (Скил Шимано), Жулиен Фушар (Кофидис), Алекс Расмусен (НТС) и Щефан ван Дайк от Верандас Вилемс бяха тези, които се решиха на откъсване днес, като 70 километра преди финала преднината им бе над 5 минути. С навлизането в обиколката с дължина 60 километра, аванса им бързо се топеше и Ван Дайк и Фушар взеха нещата в свои ръце, като дръпнаха сами напред. На финалното изкачване съотборникът на Филип Жилбер Йеле Ванендерт положи огромни усилия и успя да изръси Боасон Хаген (Скай) и Тайлър Фини (ВМС) от осноната група, като двамата видимо изпитваха трудности.

Боасон Хаген обаче спечели прерийния спринт 14 километра преди финала и бе виртуален лидер, но Ванендерт се отдръпна от челото, позволявайки на Жилбер да наложи своето темпо и 9 километра по-късно белгиеца направи атака, която му донесе й успеха с време от 4:54’53 ч. Грега Боле от Лампре се пребори с група от 17 човека за втората позиция, като финишира на 8 секунди, а трети е Бен Херманс (Рейдиошак). Дейвид Милър и Боасон Хаген също бяха там, а Фини завърши с втората група на 37 секунди. В генералното класиране вече белгийският шампион е водач, като с модификациите има аванс от 5 секунди пред Боасон Хаген и 13 пред Дейвид Милър, но британецът ще разчита на утрешното бягане по часовник.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации