RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Джеси Сърджант случи на време и грабна успеха в 4-тия етап

Публикувано в: Колоездене
21:42, 12 авг 2011, Автор: , Преглеждания:81

снимка: Kevin Frayer, AP Photo

Джеси Сърджант от Рейдиошак спечели бягането по часовник в Енеко тур, след като записа най-доброто време от всички 159 колоездача, главната новина от днес обаче е свързана с норвежец. Едвалд Боасон Хаген се представи страхотно днес и вече е новият лидер в генералното класиране.

Днешният 4-ти етап беше с дължина от 14.7 километра и бе вторият етап по часовник в тазгодишния Енеко тур, след пролога. Улиците на Рьормонд обаче не се оказаха много гостоприемни, като почти през цялото време валя и асфалта бе мокър, което допълнително усложняваше състезанието.

Джеси Сърджант нямаше такива проблеми, като лошият му късмет от пролога днес го нямаше и той проведе старта си по само 2 километра мокър път. Освен късмет, младият новозеландец показа, че има и страхотни качества, като разбира се, те бяха ключа към първата му голяма победа в състезание от ПроТур системата. Сърджант измина трасето за 17’55 минути. Втори е Алекс Расмусен, а Юрген Рьоландс приключи на трета позиция.

Голямото състезание обаче предстоеше, като Филип Жилбер, Едвалд Боасон Хаген и Дейвид Милър трябваше да решат при кой ще отиде бялата фланелка. Преди тях победителят в пролога Тайлър Фини още веднъж демонстрира часовниковите си умения и завърши 8-ми на 30 секунди от победителя. След това условията значително се влошиха и Дейвид Милър бе извън обичайното си ниво, като финишира чак 18-ти. Едвалд Боасон Хаген даде всичко от себе си, като същото можем да кажем и за Филип Жилбер, но белгиеца загуби лидерството в обиколката и ще разчита на следващите 2 етапа за да си върне първата позиция.

Така в генералното класиране норвежеца има преднина от 12 секунди пред любимеца на публиката Жилбер и 18 пред Дейвид Милър. С представянето си днес пък Тайлър Фини се завърна в четворката, като изостава само на 27 секунди.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации