RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Саган грабна победата и модификациите в Кордоба и ядоса Нибали

Публикувано в: Избрано, Колоездене
23:01, 25 авг 2011, Автор: , Преглеждания:52

снимка: AFP

Тимът на Ликигас показа, че нищо във Вуелтата не е решено още и отговори на вчерашната атака на Хоакин Родригес, като успя да раздели основната група. Петер Саган се оказа техният коз днес, въпреки че Нибали никак не бе съгласен с това съотборникът му да вземе модификациите.

Въпреки равното обаче, в 185-километровото трасе от Убеда до Кордоба беше включено едно изкачване от втора категория, което бе много близко до финала и в крайна сметка се оказа решаващо, подпомагано от испанското слънце, разбира се.

Днешният ден започна много странно и завърши така, като Мати Брешел падна в неутралната зона и се наложи да напусне състезанието за да бъде откаран в болница, а след финала може би и Саган е имал нужда от медицинска помощ, предвид видимия гняв на лидера му Винченцо Нибали. След 30 изминати киометра в челото се обособи голяма група от 20 човека, но в крайна сметка отпред бяха пуснати само Алексеис Сарамонтис (Кофидис), Адриан Паломарес (Андалусия-Каха Гранада), Мартин Колер (ВМС) и Юкихиро Дой от Скил Шимано, които получиха солиденаванс от около 8 минути.

С началото на изкачването бегълците бяха прихванати, но Давид Монкутие отново демонстирира предпочитанието си към такива височини и атакува, скоро последван от Тони Мартин (НТС), Кевин Селдрайерс (Куикстеп) и Давид де ла Фуенте (Геокс), което раздвижи колоната. Четворката имаше 10-минутен аванс, но от Ликигас започнаха преследването като на спринт и така съотборниците Аноли, Капеки, Саган и Нибали се откъсхнаха, следвани единствено от Пабло Ластрас. Шаванел и Родригес се опитаха да ги застигнат, но останалите претенденти за генералното класирне останаха безучастни.

Ликигас обаче за малко да се провали в спринта, като все пак Саган успя да вземе 20-секундните модификации пред Ластрас, финиширвайки за 4:38’22ч. Испанецът остана втори, а Нибали остана четвърти и не съумя да вземе никакъв бонус, което доведе и до бурната му реакция след финала. Все пак италианецът може да е доволен, тъй като Родригес и Шаванел пристигнаха с малка групичка на 17 секунди, а по-голямата част от останалите претенденти финишира на 23 секунди.

В генералното класиране Шаванел има аванс от вече 15 секунди пред Дани Морено и 16 пред Нибали.Следват Родригес на 23 и Якоб Фугелсанг на 25. Юрген ван ден Брук днес загуби ценно време и вече е на 49 секунди а Микел Ниеве от Еускалтел е на 57. По-нататък Луис Леон Санчес, Янес Брайкович и Карлос Састре са на над минута, а Денис Меншов на над цели две.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации