RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тони Мартин изпълни целта си, нов изненадващ лидер в ГК

Публикувано в: Избрано, Колоездене
21:49, 29 авг 2011, Автор: , Преглеждания:49

снимка: Sirotti

Тони Мартин беше заявил, че е дошъл в Обиколката на Испания единствено за да спечели етапа по часовник и успя да изпълни целта си, като записа най-добро време в Саламанка. Подобно на вчера и днес имаме много изненадващ лидер в генералното класиране, като доста от фаворитите загубиха време.

Днешният старт по часовник бе преди почивния ден и след изморителното изкачване вчера, така че малко бяха състезателите, които бяха отпочинали пълноценно. Трасето с дължина от 47 километра бе изцяло равнинно и подхождаше единствено на специалистите в часовниците.

Тони Мартин се оказа най-добре подготвеният и колоездачът на НТС изпревари с цяла минута и 27 секунди Фабиан Канчелара, финиширайки за 55:54 минути. Швейцарецът по-късно бе изпреварен от още двама колоездачи и завърши четвърти в крайното класиране. Лидерът на Скай Брадли Уигинс бе тръгнал да прави време на преките си конкуренти и на първата контрола след 13 изминати километра излезе начело, но втората част британецът се провали и изостана на минута и 22 секунди от лидера. Изненадващо съотборникът му Кристофър Фрум, който вчера положи невероятни усилия, бе по-бърз и приключи на второ място с изоставане от 59 секунди. Якоб Фугелсанг също показа добри часовникарски умения и приключи на 1:37.

снимка: Sirotti

Десетката се допълва от Тайлър Фини (1:33), Якоб Фугелсанг(1:37), Тиаго Машадо (1:54), Янес Брайкович (1:56), Луис Леон Санчес (2:02) и Максим Монфор (2:06). По-нататък в класирането са Денис Меншов на 2:19, Винченцо Нибали завърши с 13-то време на две минути и 24 секунди изоставане, а очаквано Хоакин Родригес загуби най-много време и завърши на 5:24 от победителя. Юрген ван ден Брук и Микеле Скарпони също бяха от големите губещи, завършвайки съответно на 3:56 и 4:30.

В генералното класиране настъпиха доста промени, като Крис Фрум е новия носител на „ла камисета роха“ с аванс от 12 секунди пред Фугелсанг и 20 пред съотборника си Уигинс. Четвърти е Нибали на 31, а досегашния лидер Бауке Молема е на 1:07. Ван ден Брук и Меншов са над 2 минути изоставане, а Родригес на над три.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации