RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Фрум надделя над Кобо в пряк двубой на Пеня Кабарга, но червената фланелка му се изплъзна

Публикувано в: Избрано, Колоездене
21:18, 7 сеп 2011, Автор: , Преглеждания:134

снимка: AFP Photo

Кристофър Фрум от Скай надделя в пряк двубой над Хуан Хосе Кобо, като успя да спечели 17-тия етап от Вуелтата, финиширайки за 4:52’38 ч, и грабна 20-те секунди модификация, но все още е втори в генералното класиране на 13 секунди след испанеца.

Днешният етап бе последния шанс на Фрум да навакса част от изоставането си, като 212-километровата отсечка от Фаустино до Пеня Кабарга включваше едно изкачване трета и едно втора категория. След тях идваше ред на голямо спускане и последния финал на височина, където в последните 2 километра наклонът бе убийствен.

След 160 изминати километра група от 20 колоездача се обособи в челото, като след второто изкачване бегълците бяха прихванати от Брусегин, Франк и Монкутие. Постепенно основната група застигаше един по един от откъсналите се, докато 5 километра преди финала Даниел Мартин не атакува заедно с Аметс Чурука и Крис Анкер Сьоренсен. Ирландецът дори успя да излезе начело в етапа, но скоро бе застигнат от Брусегин и Сьоренсен. 1,5 километра преди финала наклона достигна до 13%, което изпи силите на тримата и претендентите за генералното класиране имаха думата.

Брадли Уигинс започна да изостава, което накара Хосе Кобо да атакува, но испанеца моментално бе последван от Крис Фрум, който от своя страна предприе контраатака и на пръв поглед изръси съперника си. Разликата постепенно се увеличаваше, докато в един момент испанската борбеност на Кобо се прояви и подкрепян от сънародниците си, той го настигна и отново атакува. Британецът не се даде и успя да спечели етапа и модификациите, но не направи нужната разлика помежду им, като домакините му дадаха символичния аванс от 1 секунда. Трети на 21 секунди е Бауке Молема, а дуото на Еускалтел, което се очаква да бъде активно утре – Игор Антон и Микел Ниеве дойдоха на 27 секунди, като 3 преди тях на финала пристигна Даниел Мартин.

В генералното класиране Кобо води с 13 секунди пред Фрум и 1:41 пред съотборника му Уигинс. Следват Молема на 2:05 и Меншов на 3:08, а Нибали е седми на над 4 минути изоставане. В челната десетка има още двама испанци – Дани Морено и Микел Ниеве, които са съответно на 5:20 и 5:33 минути.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации