RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Гаваци спечели трета победа за годината във Вуелтата

Публикувано в: Избрано, Колоездене
21:32, 8 сеп 2011, Автор: , Преглеждания:56

снимка: Sirotti

Франческо Гаваци поспаси Вуелтата за Лампре, след като спечели първа победа за тима, изпреварвайки на финала Юрген Вандевале от Куикстеп. Италианецът бе част от откъснала се група, която финишира преди основната, и записа третата си победа през годината, но първа в големите обиколки.

Днешният етап бе с дължина от 174.6 километра, които колоездачите трябваше да изминат за да стигнат от Соларес до Ноха. Профилът бе нагънат, като включваше три изкачвания трета категория и по едно втора и първа, а спусканията от тях бяха стръмни. Финалът бе сравнително равнинен, но целият терен определено даваше шанс на откъснала се група.

17 колоездача успяха да се откъснат от колоната, но с наближаването на изкачването първа категория, няколко състезателя спринтираха за точките, което доведе до разкъсвания. В крайна сметка челото се редуцира до Хоакин Родригес (Катюша), Матео Монтагути (Ла Мондиале), Роберт Кисерловски (Астана), Франческо Гаваци (Лампре), Нико Сименс (Кофидис), Хуан Хосе Орос (Еускалтел-Еускади), Франсис де Грееф (Омега Фарма-Лото), Кристоф Вандевале (Куикстеп), Владимир Густов (Саксобак), Александър Гение (Скил=Шимано) и Сержио Паулиньо от Рейдиошак. В основната група изобщо не си даваха зор да ги стигат и разликата бе около 10 минути.

30 километра преди финала Паулиньо се откъсна от бегълците, които почти през цялото време недоволстваха един от друг и упрекваха другия, че не работи достатъчно. Португалецът имаше шанс да финишира сам, но въпреки неразбирателствата преследвачите все пак от време на време работеха заедно и в крайна сметка 3 километра преди финала го прихванаха. Веднага след това Вандевале атакува, но бе застигнат от Гаваци, който на финала го изпревари и финишира за 4:24’42 ч. Трети на 10 секунди пристигна Гение, заедно с Родригес и Кисерловски. Основната група с фаворитите дойде на 7:42 минути, което не доведе до разлики в генералното класиране. Кобо има аванс от 13 секунди пред Крис Фрум и 1:41 пред Уигинс.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации