RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

След 2 неуспешни опита Бенати най-сетне с победа във Вуелтата

Публикувано в: Избрано, Колоездене
21:20, 10 сеп 2011, Автор: , Преглеждания:53

снимка: Sirotti

Даниеле Бенати до момента имаше едно второ и едно трето място, но в предпоследния 20-ти етап от Обиколката на Испания най-сетне успя да материализира усилията на съотборниците си и завоюва победата. В генералното  класиране няма промени, като отново Крис Фрум не успя да вземе никакви модификации.

Днешният етап от  Билбао до Витория бе с дължина от 187 километра, като в началото профилът бе изключително нагънат и колоездачите трябваше да се справят с 4 изкачвания, две от които бяха първа категория. Последните 48 километра обаче бяха изцяло равнинни, което даваше шанс на спринтьорите.

Въпреки изкачванията в челото имахме огромна група от 26 човека, като впоследствие тя се редуцира до около 10 колоездача. При изкачването на последната височина Карлос Баредо от Рабобанк атакува и 48 километра преди финала имаше аванс от 53 секунди, като между него и основната група имаше още 7 състезателя. След още 33 километра към Баредо се присъедини съименика му Карлос Састре от Геокс, който тръгна соло, но 2 километра преди финала бе застигнат от връхлитащата лавина колоездачи. През цялото време от Леопард трек задаваха темпото на основната група, като Даниеле Бенати имаше претенции за етапа, и в крайна сметка италианеца успя да спечели с почти велосипед разлика, завършвайки за 4:39’20 ч. Втори и трети са също италианци – Енрико Гаспарото от Астана и Дамяно Карузо от Ликигас.

В генералното класиране не настъпиха никакви промени, въпреки че организаторите решиха да преместят единия от прерийните спринтове, но единствените останали секунди за третата позиция бяха спечелени от Брадли Уигинс. Така Хуан Хосе Кобо продължава да е лидер с малкия аванс от 13 секунди пред Крис Фрум и вече 1:39 пред Уигинс. По-нататък в класирането са Бауке Молема, Денис Меншов, Максим Монфор, Винченцо Нибали и Юрген ван ден Брук.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации