RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кирил Пандов с трето място на Европейската купа

Публикувано в: Зимни, Шорттрек
16:01, 18 сеп 2011, Автор: , Преглеждания:51

Кирил Пандов се класира на трето място в крайното класиране при мъжете на Европейската купа „Данубия София Оупън“ по шорттрек за всички възрасти, която завърши в Зимния дворец.

Преди Пандов се класираха Адам Филипович (Полша) и Виктор Кнох (Унгария). Унгарецът спечели днес старта на 1000 метра с време 1:35.857 минути.

Асен Пандов, който е със счупено ребро след тежко падане по време на полуфиналите на 500 метра, е седми в генералното класиране. Той ще остане в болница до неделя, а след това 20 дни ще трябва да е на легло.

Двамата братя Пандови са с контузии. Те със сигурност няма да участват в първите стартове от Световната купа по шорттрек, като все още не е ясно дали България ще пътува за тези състезания.

При жените първа на 1000 метра стана Бернандет Хайдум (Унгария) с 1:32.659 минути, която спечели и останалите два старта и завърши първа в крайното класиране. Втора и трета са други две унгарки – Андреа Кеслер и Сандра Лайтош.

Българките Гергана Пацова и Рая Захариева се наредиха съответно 9-а и 10-а, Кристина Вутева е 12-а.

В група А при юношите Цветан Цанков е трети в крайното класиране, а при девойките Лилия Джустрова е шеста. В група В при юношите Даниел Застругов е 12-ти, а при девойките Румяна Димитрова е седма, Румяна Димитрова – девета, а Стефани Здравкова – 18-та.

В група С Димитър Георгиев е 4-ти при юношите в крайното класиране, а Клаудио Насри – 10. При момичетата в група С Катрин Мануилова от Славия е първа.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации