RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Извънземните от Тренто с трета поредна световна титла!

Публикувано в: Волейбол, Избрано
21:12, 14 окт 2011, Автор: , Преглеждания:66

Европейският първенец Тренто спечели за трети пореден път световната клубна титла, след като успя да победи по категоричен начин тима на Ястжебски на финала в Доха. Момчетата на Радостин Стойчев надвиха полския си съперник с 3-1 (29-31; 25-16; 25-11; 25-16) гейма, показвайки извънземна игра в последните три части на двубоя.

Първият гейм беше единственият, в който можем да говорим за интрига и равностойност. Поляците успяха да поведат в средата на частта с 16-14, след което италианците стигнаха до обрат чрез Казийски. Трентинци имаха цели четири шанса да затворят гейма, но ги пропуснаха, след което Ястжебски взе победата с 31-29, след като реализира третата си възможност.

Загубената първа част сякаш се отрази много по-добре на възпитаниците на Радостин Стойчев, които след това увеличиха оборотите на максимална скорост и не оставиха никакви съмнения в своето превъзходство. Казийски, Хуанторена и Щокър разпиляха полската защита с мощните си удари, което донесе успеха на Тренто с 25-16; 25-11 и 25-16.

Така за трета поредна година победителят в катарската столица се казва Тренто, а останалите ще трябва доста да поработят, за да достигнат класата на италианския шампион.

Най-резултатен за днешния успех на новите стари крале на света бе чешкият диагонал Ян Щокър, който наниза 21 точки, Матей Казийски също бе много силен със своите 20, а Османи Хуанторена се отличи с 15. Митар Джурич добави още 13 за победата.

За полския отбор Михал Лашко отбеляза 19 пункта, Михал Кубяк се отчете с 12, а капитанът Збигнев Бартман завърши с 11.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации