RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Локо София стопира Иво Тонев за „Герена“

Публикувано в: Левски, Футбол България
11:13, 18 дек 2011, Автор: , Преглеждания:61

Новият председател на Управителния съвет на Левски Иво Тонев може и да не встъпи на пост, съобщава „Тема Спорт“. Това зависи от бъдещето на бившия му клуб Локомотив Сф.

В момента шефът на Българския спортен тотализатор е в оставка, но все още се води началник на железничарите. Там той бе изпълнителен директор в последните 8 години. Съдбата на червено-черните трябваше да стане ясна на 16 декември, но както тогава, така и вчера Николай Гигов не пожела да разкрие каква е истината около състоянието на клуба. Твърде вероятно е Локомотив Сф АД да бъде обявено в несъстоятелност, а именно това ще блокира идването на Иво Тонев на «Герена“. Според закона един човек не може да бъде в управата на футболен клуб, след като последния, в който е бил, се е обявил в несъстоятелност. При такова развитие на обстоятелствата Тонев не може да има бъдеще като шеф във футболен клуб.

Състоянието на Локомотив Сф е трагично, а очакванията са отборът да се разпадне. Шефът на спортния тотализатор е част от управата на железничарите официално до 9 януари. Той ще бъде назначен в Левски от следващия ден, ако няма пречки това да се случи. Иво Тонев отказа коментари пред медиите за новия си пост на .Герена“ и заяви, че ще говори по темата утре. Очаква се да бъде свикана пресконференция, на която той да отговори на всички въпроси към него.

Както е известно, Тонев е назначен в Левски по линия на новия спонсор на сините, който до дни трябва да бъде обявен официално. От чуждестранната банка, най-вероятно руската ВТБ, искат да имат свои хора в управлението на клуба и именно това е подтикнало назначаването на бившия футболист на Янтра Габрово като шеф на .Герена“.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации