RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Марлийз Шилд с трета победа в слалома във Флахау

Публикувано в: Зимни, Ски
22:11, 20 дек 2011, Автор: , Преглеждания:30

снимка: REUTERS/Dominic Ebenbichler

Австрийката Марлийз Шилд спечели трети старт в слалома през този сезон, след като триумфира и на родна земя. Тя победи при откриването на сезона в Аспен (Колорадо, САЩ) през ноември, а също така и във френския зимен център Куршевел преди два дни.

Във Флахау (Австрия) тя беше начело след първия манш и успя да удържи първата позиция с общо време 1 минута, 51.53 секунди. Шилд демонстрира много здрави нерви във втория манш и не позволи на Рийш и Мазе да се надяват. За австрийката това е общо 30-а победа в кариерата за Световната купа.

Защитаващата титлата си от миналата година Мария Хьофл-Рийш от Германия се нареди на 2-о място, на 0.46 секунди. Словенката Тина Мазе остана на 3-а позиция, на 0.82 секунди от победителката, но за Мазе това е първо класиране на подиума през сезона.

Водачката в генералното класиране към момента – американката Линдзи Вон, завърши на 8-о място, но въпреки това продължава да бъде лидер.

Вон води в генералното класиране с 554 точки, пред Шилд с 324. На трето място е германката Виктория Ребенсбург с 286 точки. За малката световна купа в слалома Шилд е начело с 300 точки, пред сънародничката си Катрин Цетел със 155 и Мария Рийш със 140.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации