RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Магдалена Нойнер зарадва Германия с победа на спринта в Оберхоф

Публикувано в: Биатлон, Зимни
06:55, 7 яну 2012, Автор: , Преглеждания:133

снимка: REUTERS/Tobias Schwarz

Двукратната олимпийска шампионка Магдалена Нойнер спечели спринта на 7,5 километра от Световната купа по биатлон, който се проведе в германския зимен център Оберхоф. Тя подобри стрелбата си, след като преди два дни завъртя шокиращите четири наказателни обиколки в щафетата и този път финишира без пропуск с време от 22:27,6 минути.

На второ място днес се нареди Дария Домрачьова от Беларус, която направи една грешка на огневия рубеж и завърши на 37,3 секунди след Нойнер. Олга Зайцева се нареди на трета позиция, въпреки че не направи нито една наказателна обиколка. Времето на рускинята бе с 43,4 секунди по-слабо от това на победителката.

От българките най-напред приключи Емилия Йорданова, която бе със 70% стрелба и финишира 62-а на 4,12,9 минути от победителката. Също с три пропусна на стадиона, Нина Кленовска завърши 72-а, след като бе с пасив от пет минути спрямо първото място. Със само пет свалени мишени младата ни надежда Ния Димитрова се нареди на 75-а позиция.

Нойнер остава начело и в генералното класиране след първите осем старта от сезона, като има общо 396 точки. Домрачьова е втора с 381, а трета е Каиса Макерайнен от Финландия с 344. За германската звезда днешната победа е под номер 27 за Световната купа, а в спринта – трета през този сезон.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации