RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Беат Фойц спечели спускането на легендарната „Лауберхорн“

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
15:30, 14 яну 2012, Автор: , Преглеждания:62

снимка: REUTERS/Michael Buholzer

24-годишният Беат Фойц спечели спускането на легендарната писта „Лауберхорн“ в швейцарския зимен център Венген.

Швейцарецът успя да зарадва своите любимци, след като финишира на дългото 4,5 км трасе с време от 2,35,38 минути. На 44 стотни от победителя завърши представителят на Австрия Ханес Райхелт, а тройката бе допълнена от навлизащия в добра форма Кристоф Инерхофер. Италианецът бе по-бавен с 49 стотни от Фойц.

Силното швейцарско представяне бе допълнено от четвъртата позиция на Карло Янка. Американецът Боде Милър не съумя да спечели трети успех във Венген и трябваше да се задоволи с петото място. Шестицата бе затворена от австриеца Клаус Крьол.

Българският представител Георги Георгиев завърши на 55-о място в крайното класиране, след като изостана на цели 8,25 секунди от първата позиция.

След днешния старт Марсел Хиршер (Австрия), който не участва в спускането, остава начело в класирането за Световната купа със 725 точки. Ивица Костелич (Хърватия) е втори с 595, а Фойц вече е трети с 545.

В подреждането за малкия кристален глобус Фойц вече е водач с 260, а Милър падна на второ място с 219. Крьол е трети с 205.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации