RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Даниела Меригети с първа победа в кариерата на спускането в Кортина Д’Ампецо

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
12:57, 14 яну 2012, Автор: , Преглеждания:74

снимка: REUTERS/Lisi Niesner

Даниела Меригети спечели своята първа победа в Световната купа по ски на 30-годишна възраст. Опитната състезателка зае първата позиция на спускането на родна земя в Кортина Д’Ампецо и по този начин хвърли в екстаз феновете по трибуните в италианския зимен курорт.

Меригети бе със стартов номер 13 и никой не я слагаше в сметките дори за място в топ 6, но с перфектно спускане италианката приключи надпреварата с време от минута и 33,17 секунди.

На второ място остана „Кралицата на скоростта“ Линдзи Вон, която се доближи на само 21 стотни от победителката, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с второстепенна роля. Зад американката приключи голямата и опонентка в последните години Мария Рийш-Хьофл. Германката бе по-бавна с 40 стотни от Меригети.

Само шест стотни не стигнаха на Тина Мазе да влезе в призовата тройка и красивата словенка се нареди на четвърта позиция. Тина Уайратер (Лихтенщайн) затвърди добрата си форма, финиширайки пета, а Стейси Куук (САЩ) затвори най-добрите шест.

С днешното си представяне Вон увеличи актива си на 784 точки и продължава да бъде все по-убедителен лидер в класирането за Световната купа. Втора с 540 е Марлийз Шилд (Австрия), а трета с 533 е Тина Мазе. В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината спускане начело отново е Линдзи, която има 330 пункта, пред австрийката Елизабет Гьоргъл (осма днес) с 203 и Тина Уайратер със 180.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации