RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Прецизните французойки грабнаха победата в щафетата в Антхолц, българките с 12-о място

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
15:34, 21 яну 2012, Автор: , Преглеждания:111

снимка: Christian Manzoni, IBU

Щафетата на Франция постигна първа победа за сезона, след като успя да надхитри съставите на Беларус, Русия и Норвегия. Състезателките на „петлите“ бяха едни от най-точните стрелкини, използвайки само 9 допълнителни патрона. Българският отбор се класира на престижното 12-то място с 11 допълнителни мишени и една наказателна обиколка.

Тима на Франция в състав Мари-Лор Брюне, Софи Боий, Анаи Бескон и Мари Дорен-Абер се оказа печелившата формула за постигането на днешния успех в Антхолц-Антерселва, след като французойките финишираха за 1:17:06.5 ч. Втори само на 2.5 секунди останаха Беларус (Надежда Скардино, Людмила Калинчик, Настасия Дубарежева и Дария Домрачьова), а трети приключи руския отбор в състав Екатерина Глазирина, Светлана Слепцова, Олга Зайчева, Олга Вилюхина.

След първите постове начело беше Швеция, следвана от Полша, Чехия, Франция и Беларус, като Норвегия въртяха наказателна обиколка, а германките нямаха проблеми, но излязаха чак 11-ти. При стрелбите първата петица се запази, но при предаването Швеция бяха първи, а след тях Германия, Италия, Украйна и Беларус. Норвегия отново въртяха наказателна, но този път при първата стрелба. На третия пост за Германия бе Магдалена Нойнер и се очакваше именно тя да натрупа аванс, но вместо това трябваше да влиза в „кошарата“. При втората стрелба Нойнер мина чисто и излезе след французойката Бескон само на 7 секунди. По-нататък бяха отборите на Швеция, Русия и Украйна. По обиколката изненадващо Франция запази водачеството си, като при предаването имаше аванс от 4.5 секунди пред Бундестима, 22.2 секунди пред Русия и 41.8 секунди пред Украйна.

При навлизането в последната общо осма стрелба за отборите Германия бяха първи, следвани от Франция, Беларус, Русия и Украйна. Тина Бахман обаче не успя да издържи на напрежението и направи цели 3 грешки, след което й се наложи и да върти наказателна обиколка. Мари Дорен пък бе желязна и с перфектна точна стрелба върна водачеството на Франция, като на 15-тина секунди след нея излязаха и преследвачките от Беларус, Русия и Украйна. Тора Бергер пък отново демонстрира страхотното си ски-бягане и подплатено с 5 свалени мишени, й даде шансове да се бори за влизане в топ 6. По последната обиколка белорускинята постепенно сваляше по 3-4 секунди, но Дорен не се даде й пресече финала първа. Германия пък останаха чак 6-ти.

Българският отбор в състав Емилия Йорданова, Нина Кленовска, Ния Димитрова и Десислава Стоянова се представи успешно, като се движеше на 13-то място, но след третия пост мина едно място напред, благодарение на перфектната стрелба без допълнителни патрони на Ния Димитрова. На последен пост Деси Стоянова направи една наказателна обиколка от стрелбата в положение „прав“, но тя по никакъв начин не се отрази на крайното ни класиране с изоставане на 5:35.1 минути от победителките.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации