RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Франция триумфира и в мъжката щафета, българите завършиха на 19-то място(СНИМКИ)

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
17:38, 22 яну 2012, Автор: , Преглеждания:138

Отборът на Франция в състав Жан-Гийом Беатрикс, Симон Фуркад, Алексис Бьоф и Мартен Фуркад повтори успеха на дамите вчера, след като спечели щафетата 4х 7.5 километра в Антхолц. Втори остана тимът на Германия (Михаел Рьош, Андреас Бирнбахер, Флориан Граф, Арнд Пайфер), а след голяма битка Австрия (Симон Едер, Тобиас Еберхард, Даниел Мезотич, Доминик Ландертингер) изпревари Русия (Дмитри Малишко, Андрей Маковеев, Евгени Граничев, Евгени Устюгов). Ларс Бергер от Норвегия пък типично в негов стил въртя наказателни обиколки и провали сънародниците си. България завърши на 19-то място с две наказателни обиколки.

Съставът на Франция отново показа, че има страхотна сплав между четирите им поста, като всеки един от тях даде всичко от себе си за общото благо и финишираха за 1:12:14.7 ч. След първият пост доста отбори имаха свалени мишени, като Норвегия с Оле Ейнар Бьорндален предадаха първи с аванс от 4.2 секунди пред Франция и 9 секунди пред Австрия и Германия. При второто предаване на щафетите Германия бе начело с аванс от 10 секунди пред Франция и 12 пред Австрия, а за Русия Андрей Маковеев успя да се справи с норвежкия си съперник Ларс Хелге Биркеланд и мина четвърти.

Разплитането на възела започна след втората стрелба от „прав“ на третите постове. Алексис Бьоф показа стабилност и излезе пръв, затвърждавайки доброто впечатление от днешното си участие, докато Флориан Граф и Даниел Мезотич се позабавиха с допълнителни патрони, а Ларс Бергер потъпка шансовете за Норвегия за победа, като трябваше да прави цели 4 наказателни обиколки. По трасето французите увеличиха аванса си, но най-интересното предстоеше, като трябваше да видим битка между Мартен Фуркад, Арнд Пайфер и Доминик Ландертингер.

На първата си стрелба французинът използва допълнителен патрон и това стопи аванса му пред Пайфер, а Ландертингер също заложи на бърза стрелба за да си издейства малко преднина пред тима на Русия. При последното посещение на огневия рубеж пък станахме свидетели на интересен момент, като Мартен Фуркад използва допълнителен патрон и повали мишената си, но явно не разбра и отново презареди, след което се усети чак когато погледна за да се прицели. Това явно се отрази и на Пайфер, който бе до него в този момент и германецът трябваше да влиза в наказателната обиколка, подпечатвайки успеха на „петлите“. Все пак за второто място нямаше драми и Германия пресече финала на 12 секунди след победителите. Не така стояха нещата за австрийците и руснаците обаче, като до последно те се бореха за бронзовата позиция, но все пак Австрия надделяха с 4 секунди разлика. Следват шведите с изоставане от минута и 2 секунди и Беларус на минута и 42.

Българският отбор в състав Мартин Богданов, Михаил Клечеров, Мирослав Кенанов и Красимир Анев бе спрян на 19-та позиция от 24 отбора, като по последната обиколка бяха на изоставане от 6 минути и 13 секунди. Богданов и Кенанов въртяха по една наказателна обиколка на стрелбите от положение „легнал“, но Клечеров и Анев успяха да наваксат с добра стрелба и ски-бягане, като Анев успя да изпревари отборите на Латвия и Литва, които на предаването от 3-ти на 4-ти пост бяха преди нас.

снимки: Alberto Pizzoli, AFP Photo, Getty Images

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации