RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Натали Пешала и Фабиан Бурза защитиха евротитла си в Шефийлд

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
12:52, 28 яну 2012, Автор: , Преглеждания:126

снимка: REUTERS/Phil Noble

Френският дует Натали Пешала и Фабиан Бурза защити европейската си титла при танцовите двойки на шампионата на Европа по фигурно пързаляне в английския град Шефийлд.

Втори и трети са съответно представителите на Русия Екатерина Боброва/Дмитрий Соловьов и Елена Илиних и Никита Кацалапов.

Пешала и Бурза бяга втори след кратката програма, но във волната впечатлиха с танц по египетски мотиви и събраха сбор от 164.18 точки за първото място.

„Много сме щастливи. Започнахме лошо кратката програма, но вече сме двукратни европейски шампиони и това е най-важното. Сега целта пред нас е медал от световното първенство“, каза Бурза след състезанието.

Боброва и Соловьов направиха грешка при един от туизлите, получиха 160.23 точки и това им отреди второто място, което заеха и миналата година.

„За съжаление направих тази глупава грешка. Представихме се много добре технически и емоционално, но се случват и такива неща“, коментира Соловьов.

Илиних и Кацалапов спечелиха бронза със 153.12 точки след четвъртото си място през миналата година.

Италианците Анна Капелини и Лука Ланоте останаха само на 0.03 точки от почетната стълбичка, след като получиха четвърта оценка за волната си програма.

Руският дует Екатерина Рязанова и Иля Ткаченко, който бе трети след кратката програма остана едва на пето място в крайното класиране.

Днес европейското първенство продължава с волната програма при мъжете и жените, а утре е галаспектакълът на шампионите.

БТА

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации