RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Магдалена Нойнер с впечатляващ успех на спринта в Осло-Холменколен

Публикувано в: Биатлон, Зимни
13:40, 2 фев 2012, Автор: , Преглеждания:100

снимка: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images

Магдалена Нойнер спечели по безапелационен начин спринта на 7,5 км в норвежкия зимен център Осло-Холменколен, седми кръг от Световната купа по биатлон.

Олимпийската шампионка бе перфектна на стрелбището, сваляйки всички десет мишени, а уникалното и ски-бягане просто не остави шансове на конкурентките и. По този начин Нойнер финишира с време от 20,41,9 минути и си осигури преднина от цели 38,2 секунди пред втората Дария Домрачьова преди съботното преследване.

Беларускинята допусна един пропуск при „правия“, но все пак се пребори за втората позиция, след като изпревари с десет секунди представителката на домакините Тора Бергер, която също записа една грешка на огневия рубеж.

Мари Дорен Абер с перфектна стрелба се нареди четвърта и запази добри шансове за нещо повече в преследването. Андреа Хенкел бе втората германка в топ10, след като финишира пета, а Олга Зайцева затвори първата шестица.

Емилия Йорданова се представи много силно, след като пътува от Брезно-Осърбле до Осло и днес завърши 44-а след 10 точни изстрела. Българката имаше реални шансове да спечели точки за Световната купа, но тежкото пътуване от Словакия до Норвегия си каза думата в последната и обиколка и тя остана на 2,47,4 минути от Нойнер.

Нина Кленовска също се класира за преследването, след като записа един пропуск на огневия рубеж и приключи надпреварата на 58-а позиция с изоставане от три минути и половина. Дафинка Коева направи цели седем грешки и логично приключи на последното 75-о място.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации