RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Осмо място за мъжката ни щафета на Европейското в Словакия

Публикувано в: Биатлон, Зимни
14:04, 2 фев 2012, Автор: , Преглеждания:81

Българската щафета 4х7,5 км завърши на осмо място на Европейското първенство по биатлон в Брезно-Осърбле (Словакия). Златните медали бяха спечелени от четворката на Германия, а място на подиума намериха още квартетите на Норвегия и Русия.

На първи пост за нашия тим бяга Мартин Богданов, който използва само един допълнителен патрон при „легналия“ и след изключително силна последна обиколка предаде щафетата на четвърто място, с пасив от минута и 25 секунди от лидера Германия.

Мирослав Кенанов също се представи брилянтно на втори пост, след като допусна по един пропуск на „легнал“ и „прав“, но още с първите си опити с допълнителните стрелби свали мишените. Миро завърши девети, но намали разликата от новия водач Норвегия на една минута, а България бе на само 15 секунди от третия Русия.

В третия пост Владимир Илиев не се представи по най-добрия начин и въпреки че използва само два допълнителни патрона – по един и в двете стрелби, той приключи на девето място, но пасивът му бе от цели 2,54,5 минути от лидера Норвегия.

Красимир Анев нямаше какво да стори на последния пост и след само една грешка в първото си посещение на огневия рубеж изкачи българския тим до осмото място в крайното класиране. „Трикольорите“ завършиха на 3,19,01 минути от победителите от Германия.

Бундестимът стигна до златото, след като в последната обиколка Ерик Лесер бе по-бърз от норвежеца Хенрик Л’Абее-Лунд и донесе титлата на своя тим с предимство от 10 секунди. Немците бяха в състав Даниел Бьом, Матиас Бишъл, Йоханес Кюн и Ерик Лесер. Русия остана трета с повече от минута закъснение.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации