RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Черно море би Ямбол с тройка на Пламен Алексиев

Публикувано в: Баскетбол, България
19:45, 4 фев 2012, Автор: , Преглеждания:107

снимка: BGbasket.com

Черно море спечели много трудно домакинството си срещу Ямбол с 85:83 с отлична игра в последната част и кош със сирената на Пламен Алексиев. Домакините успяха да стопят пасив от 17 точки в началото на четвъртата част.

Двата отбора изиграха много оспорвана първа част. В началото й домакините поведоха със 7:2, но позволиха обрат до 7:9. Гостите увеличиха аванса си на 5 точки – 15:10, но с тройка на Милчо Борисов четири минути преди края на частта, домакините поведоха с 19:18. Играчите на Черно море увеличиха преднината си и успяха да вземат първата четвърт с 25:21.

Втората част на двубоя също бе много оспорвана, след като още в началото на четвъртината гостите успяха да изравнят при 25:25. Последва игра на приливи и отливи и от двата отбора, като водачеството в резултата се редуваше. Последваха още две равенства последното при 36:36, след което гостите поведоха с 4 точки при 40:36. На почивката авансът на Ямбол бе 3 точки – 46:43.

След почивката гостите играха много по-добре от домакините и в защита, и в атака. Баскетболистите на Ямбол започнаха да трупат преднина,която след 5 минути игра стана 8 точки – 59:51. Домакините се опитаха да намалят пасива си, но отличната защита на гостите не позволи това да се случи. Преди последната част Ямбол водеше с 11 точки – 60:71.

В началото на последната част гостите набързо отбелязаха 6 безответни точки и поведоха със 17 точки. Играчите на Черно мореобаче успяха да покажат характер и постепенно намаляваха изоставането си, което минута и половина преди края бе 5 точки – 78:83. При този резултат Джон Офоегбу от гостите напусна игра за пет лични нарушения. Около 30 секунди преди края на последната четвърт Джими Хънт реализира тройка за Черно море и успя да изравни резултата. С кош на Пламен Алексиев със сирената домакините успяха да спечелят двубоя.

Най-резултатни за Черно море бяха Александър Янев с 16 точки и Николай Колев с 14. За Ямбол се отличиха Джон Офоегбу с 23 точки и Мартин Дурчев с 20.

БТА

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации